1e Boerenpelgrimstocht

Opgewekt startten we op zaterdag 12 mei twee keer (’s ochtends en ’s middags) met een groep van 25 deelnemers een boerenpelgrimstocht. Iedereen die dat wilde kreeg een stok mee. Ter ondersteuning, om onderweg de hindernissen aan te kunnen, als echte pelgrims. Dwars door de akkers namen we bezinnende teksten mee. We stonden stil bij het boerenlandschap. En bij het boer-zijn. Vooral hoe boeren zich bewust zijn dat ze land en vee mogen verzorgen. Wij mochten tussen deze bedrijven door lopen. Letterlijk door de akkers, langs de waterkant, dwars door brandnetels en ander hoog opgeschoten groen. Onze stok kwam hierbij zeker van pas. Herinneringen uit een jeugd op de boerderij kwamen op. We deelden ons verhaal en wat we onderweg zagen met elkaar. Ontzag en verwondering vervulde ons. Uiteindelijk kwamen we weer bij de boerderij waar we gestart waren. Daar wachtten ons vers gebakken pannenkoeken van eieren, melk en meel van eigen bodem. Ook het beleg (kaas, spek, jam en honing) kwam uit de directe omgeving.

We kwamen op verhaal bij boerenwaarden. Heel waardevol!

Een beeldimpressie van de tocht: