Verrassende leerervaring

Twee boerinnen en een loonwerker.
Ieder had een verrassende leerervaring gekregen van Wakker Boer, hetgeen ze bij mij in praktijk mochten brengen. Als onderdeel van hun praktijkschool in Verbindend Ondernemen.
Ook verrassend voor mij. Twee boerinnen en een loonwerker. Mensen die ik persoonlijk niet kende tot het moment van aankomst. 
Mensen die zich lieten verrassen in een voor hen zo vertrouwde boerenomgeving. Het boerenland, de koeien, de vogels, de natuur. Vertrouwd en verrassend.
Van een afstand kijken naar je bedrijf, naar boeren in het algemeen en vooral ook naar jezelf. Naar jouw eigen betekenis, je ‘wel’ – ‘zijn’. 
Stilstaan-ruimte-rust-fijn! Op verhaal komen.
Verrassend en vertrouwd!
Een persoonlijke ontmoeting met 3 prachtige mensen, wandelend door ons boerenland.

Dank jullie wel!

STEMMEN voor Ariëns Prijs!

Draagt u de Boerenpelgrimstocht ook een warm hart toe? Gelooft u ook in het delen van Waarden en Betekenis? Van Boer en Mens, als Mens tot Mens? Stem dan nu op nr. 10: Boerenpelgrimstocht Haarle.

2e Boerenpelgrimstocht

HARTVERWARMEND……
We zijn er als organisatie nog stil van. 
Elkaar echt ontmoeten.
Geraakt worden door de natuur, het verhaal van de boeren, mooie gesprekken, respect voor de schepping en voor het leven van de boer.
En wat een pareltjes van boodschappen ontvingen we van alle deelnemers.
Hier voelt een mens zich gesteund door.
Dank voor jullie warme aandacht. 
Jikke’s song: zo toepasselijk op de plek, subtiel en sereen.
P’lien en K’trien ‘ondeugend en vrij’, gaven een hoopvol ‘kleintheater’.
Lieve mensen, boeren, landeigenaren, ecoloog, dierenartsen, pannenkoekbakkers…… Bedankt!
En wederom bedankt voor de zon!!

Wat wil een mens nog meer…. er zijn voor elkaar.

Verrassende Leerervaring

Op 14 september hebben twee deelnemers (boeren) van de Praktijkschool hun verrassende leerervaring verzilverd. Samen met mij, als Boer en Mens, een verkorte Boerenpelgrimstocht gelopen. We stonden stil bij persoonlijke waarden, aan de hand van boerenwaarden. Erkenning geven aan de waarde dat je betekenis wilt hebben als Boer(in) en vooral als mens.  Nuttig en leerzaam om dit samen te doen! Voor mij een aangename oefening om de boerenpelgrimstocht met een klein gezelschap te ervaren. Zeker voor herhaling vatbaar!

Wilt u ook via de Boerenwaarden dichter bij uw persoonlijke waarden komen?

Stuur een bericht via info@boerenmens.nl, dan kijk ik wat ik voor u kan betekenen.

1e Boerenpelgrimstocht

Opgewekt startten we op zaterdag 12 mei twee keer (’s ochtends en ’s middags) met een groep van 25 deelnemers een boerenpelgrimstocht. Iedereen die dat wilde kreeg een stok mee. Ter ondersteuning, om onderweg de hindernissen aan te kunnen, als echte pelgrims. Dwars door de akkers namen we bezinnende teksten mee. We stonden stil bij het boerenlandschap. En bij het boer-zijn. Vooral hoe boeren zich bewust zijn dat ze land en vee mogen verzorgen. Wij mochten tussen deze bedrijven door lopen. Letterlijk door de akkers, langs de waterkant, dwars door brandnetels en ander hoog opgeschoten groen. Onze stok kwam hierbij zeker van pas. Herinneringen uit een jeugd op de boerderij kwamen op. We deelden ons verhaal en wat we onderweg zagen met elkaar. Ontzag en verwondering vervulde ons. Uiteindelijk kwamen we weer bij de boerderij waar we gestart waren. Daar wachtten ons vers gebakken pannenkoeken van eieren, melk en meel van eigen bodem. Ook het beleg (kaas, spek, jam en honing) kwam uit de directe omgeving.

We kwamen op verhaal bij boerenwaarden. Heel waardevol!

Een beeldimpressie van de tocht:

Nieuw logo

Boer en Mens heeft een nieuw logo. De aardbol met het silhouet van mensen en boerderijdieren die samen op weg zijn.

Verkenningstocht

De ‘ verkenners’ van de eerste Boerenpelgrimstocht. Samen met Annie, André, Veroni, Lonneke en Liesbeth.