Puur natuur focussen

Een begeleider als medemens

Het begeleiden van mijn medemens in zijn/haar persoonlijke verhaal geeft mij betekenis. Betrouwbaar aanwezig zijn en afstemmen op wat de ander hier-en-nu nodig heeft is mijn vertrekpunt. Daarbij werk ik vanuit de vier dimensies van het mens-zijn: de lichamelijke, de sociale, de psychische en de spirituele. Je kunt die niet van elkaar scheiden. We willen gezond zijn, we willen ergens bij horen, we willen vrede hebben met onszelf en ook bijdragen aan iets wat onszelf overstijgt. Dit staat los van een godsdienst of levensovertuiging, wel vanuit wetenschappelijke inzichten over ‘bestaanszin’ van mensen.

Focussen in de natuur

De boerderijsetting, het wandelen door de weilanden, het ‘stil-staan’ in het landschap brengt je dichterbij je innerlijke natuur. Het focussen is een vriendelijke begeleidingsvorm die ik gebruik om de ‘natuur’ van jouw mens-zijn dichterbij te brengen  en er jouw woorden of beelden aan te geven. In verbinding met het lichaam en de natuur beland je ‘met beide voeten op de grond’. Een begeleidingsvorm die ook goed past bij mijn ‘eigen’ natuur.

Workshops

In een workshop kan je kennis maken met het Natuurlijk Focussen. 

Zaterdag 3 september 2022

Workshop: (Be)Leven op boerengrond

Meer begrip voor jezelf en je verbonden voelen met het Leven, via Natuurlijk Focussen.

Inzicht in en begrip voor jezelf.  Je verbonden voelen met jouw omgeving. Dat kun jij ontwikkelen tijdens de workshop (Be)Leven op Boerengrond. Aan het einde van de dag herken jij het basisgevoel: dit ben ik. Dat brengt jou rust én levenslust.

Wat gaat er nu daadwerkelijk in mij om? Wat zegt mijn natuur? Hoe zorg ik goed voor mijzelf? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de workshop (Be)Leven op boerengrond

  • Voor wie: iedereen van 18 jaar en ouder, maximaal 6 deelnemers.     
  • Waar: in de landelijke, natuurlijke, omgeving van De Oarnshoeve, eekteweg 1, 7448 PN Haarle                       
  • Datum: zaterdag 3 september 2022, van 10.00 tot 16.00 uur     
  • Kosten: €50 per persoon. (inclusief koffie/thee en soep)                            

Begeleiders: Ida Besten en Wim de Hoop
Meld je aan: voor 25 augustus 2022, via info@boerenmens.nl 

Twijfel je of deze workshop bij jou past? Bel dan gerust eens met Ida via 06- 27 37 68 96. Ben je gevoelig voor psychoses? Dan is deze workshop minder geschikt voor jou.

Dit is Natuurlijk (Be)Leven!
Je hebt het gevoel dat het anders kan of dat je beter naar jouw ‘natuur’ zou kunnen luisteren. Daarom is onze workshop midden in de natuur, op boerengrond. Het echte leven toont zich dagelijks op een boerderij via planten en dieren, het weer en de seizoenen. Leven betekent bewegen en groeien in interactie met de omgeving. Wij, Ida en Wim, weten uit ervaring dat ieder mens ook die innerlijke drang in het leven heeft om tot volle wasdom te komen. Soms stokt er iets in dat proces of zoekt je energie een andere uitweg. Misschien voel je je opgejaagd en zit je iets dwars. Voel je je alleen staan. Of zitten fysieke klachten je in de weg. Herkenbaar? Dan kan deze workshop jou zeker helpen.

Dit is Focussen!
We beschikken al mens over een bron van wijsheid, waar we ons vaak niet van bewust van zijn. Focussen helpt om erachter te komen wat er daadwerkelijk in je omgaat. Of wat je nodig hebt om de volgende stap te zetten die bijdraagt aan jouw welzijn. Focussen is een vaardigheid die je kunt leren en gebruiken wanneer je deze maar nodig hebt. Tijdens de workshop krijg je concrete tips waarmee jij kunt leren focussen en ontdekt wat er in jou omgaat.

Graag tot ziens bij de workshop, wij kijken er naar uit!